Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet


Brinner du för segling? Är du kreativ och full av tankar och idéer – men också en lyhörd lagspelare? Att som hängiven seglare vara en del av Svenska Seglarförbundets styrelse innebär att jobba med frågor som ligger en varmt om hjärtat.
 
Den 4 februari 18.30 har Ulrika Billme, idrottspsykologiskt rådgivare ett webbinarium där du som idrottsförälder får konkreta tips och verktyg för stötta ditt barn till ett hållbart idrottande.
 

Segling för 65+?

(2021-01-25 13:38)
Har ni seglingsverksamhet för personer som är 65 år och äldre? Riksidrottsförbundet håller på med en kartläggning av idrott för äldre. Alla klubbar som bedriver verksamhet för ”65 plusare” och kan besvara en enkät får 3000 kr. Sista dag 31 januari.
 

Lär dig använda VHF

(2021-01-22 08:35)
Under våren finns flera möjligheter att ta SRC-certifikat genom -Svenska Seglarförbundets egna kurser. Den första webbkursen startar redan den 17 februari.
 
Nu är det klart att 360 000 kronor betalas ut från Svenska Seglarförbundet till 23 klubbar för att skapa verksamhet under vinter och vår för de gröna seglare som provat segling sommaren 2020.
 
Arrangörsklubbarna för JSM 2021 hälsar alla deltagare med familjer välkomna till Lomma och har flera lösningar för att hantera eventuella kvarvarande coronarestriktioner. Inbjudan är publicerad och anmälan är öppen.
 
Svenska Seglarförbundet vill göra segling tillgänglig för fler och en möjlighet som nu finns är att söka bidrag till klubben för inköp av Hansa 303. En jolle som är bra både för nybörjare och för paraseglare som vill satsa och tävla internationellt.
 
Tisdagen den 26 januari kl. 20.00 drar 2021 års säsong av Svenskt e-mästerskap i segling igång! Det är gratis att delta och alla som vill kan vara med!
 
Vi seglare äger Svenska Sjö och Svenska Sjö stödjer svensk segling. Det här ger oss direkta fördelar som omfattande villkor, låga premier och smidig skadereglering. Dessutom kan din klubb tjäna ytterligare med det nya båtklubbspaketet.
 
Nu är vårt utbildningsprogram för 2021 publicerat med ett brett utbud för såväl ledare som för båtägare och föräldrar. Programmet är en nedladdningsbar pdf som enkelt kan delas och publiceras på klubbens eller distriktets webbplats.
 
Planerar du att segla Rolex Fastnet Race i sommar? Eller kanske något annat race där man seglar under IRC? Då behöver du ansöka om ett nytt IRC-mätbrev inför 2021.
 
SRS-mätbrev kan utfärdas för båtar som inte finns med i någon av SRS-tabellerna, eller som avviker från båttypens grundstandard.
 
Som ett led i att utveckla seglingen, ledarskapet och engagemanget inom målgruppen U25 hade klubbar möjlighet att ansöka om ett projektbidrag för att genomföra en egen satsning för denna målgrupp. Här kommer en hälsning från Stockholms Segelklubb!
 
Den 31 januari är deadline för alla medlemsklubbar att lämna in föreningsrapporten. Det är utifrån rapporten som debiteringen av årsavgiften sker med betalning senast 30 april.
 

Ny klasstränare i 29er

(2021-01-04 11:17)
Simon Alm blir ny klasstränare i 29er och tar därmed över rollen efter Charlie Enlund-Ekberg.
 

XSS samarbetspartners:

Ica Supermarket Hönö

Öckerö Bil & Båtlack AB

 

Idrottens Bingo

Postadress:
De Tio Öarnas SS - Segling
C/o Per-Anders Liljedahl, Hamnvägen 41
47541 Hönö

Besöksadress:
Tångenvägen
47542 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@xss.se

Se all info