Hoppa till sidans innehåll

Västkustens Seglarförbund


Svenska Seglarförbundet och RFSISU Västra Götaland bjuder in till en digital lunchträff den 29 oktober kl. 12.00 kring utbildningar/lärgrupper som passar att göra i klubben under vintern.
 

Sök kompensationsstöd

(2021-10-16 14:45)
Mellan den 15-26 oktober går det att söka kompensationsstöd för förlorade intäkter eller merkostnader ni som klubb haft under perioden 1 maj – 28 september på grund av restriktionerna som pandemin fört med sig.
 
Höstregattan i Lerum avslutade årets jollecup, som i år hade ett lite annorlunda upplägg på grund av restriktionerna i början av säsongen. Totalt har 473 jollar startat i årets cup, sedan den drog i gång i juni.
 
Nu börjar det bli dags att fundera på vem ni vill nominera till styrelsen i Västkustens Seglarförbund VKSF. Vi (valberedningen) kommer om ca en vecka återkomma med vilka i den sittande styrelsen som avböjt återval.
 
Även om det återstår några regattor innan säsongen är slut, så har det blivit hög tid att planera för nästa! Förhoppningsvis kan vi se fram emot en säsong utan restriktioner.
 
Västkustens Seglarförbund hälsar ordförande och representanter från din klubb, välkomna till höstens kvällskonferens.
 

Årets 2021

(2021-10-04 22:07)
För att uppmärksamma någon/några av alla de som lägger ner ett stort engagemang inom seglingen på Västkusten, så delar VKSF varje år ut utmärkelser i olika kategorier.
 
Härmed kallas representant för Er klubb till Västkustens Seglarförbunds årsmöte onsdagen den 24 november 2021.
 
Äntligen går det att anmäla sig till årets seglarträff och "ja" vi kommer kunna ses fysiskt! I år är temat ”fler i segling” och programmet bjuder på en härlig blandning av goda exempel ifrån klubbar och externa föreläsare. Anmäl dig redan idag!
 
Riksidrottsförbundet har nyligen informerat sina organisationer om att man från 1/1 2023 inte längre kommer att leverera webbplatslösningar. Svenska Seglarförbundet kommer här med en första information kring förändringen.
 
Den 29 september tas alla restriktioner för idrotten bort. Men man behöver vara uppmärksam på att lokala och regionala restriktioner kan börja gälla i samband med klusterutbrott av corona.
 
Söndagen den 29 augusti anordnades en prova-på-dag i GKSS för ungdomar i åldern 14-17 år och det bjöds på helt strålande sensommarväder. Ungdomarna fick testa en rad olika klasser i förhoppning om att kanske finna nästa steg i sin seglingskarriär.
 
SSF har tagit fram en lathund för SSF Seglarskola är för att underlätta planering och genomförande av klubbens seglarskola.
 
SSF har samlat alla utbildningar som arrangeras under 2021. Programmet har utbildningar internt från seglingen och även från SISU Idrottsutbildarna.
 
Passa på att genomföra SSFs nya digitala förarintygskurs som lärgrupp i klubben. Den passar både för yngre instruktörer och för de som gått vuxenseglarskola i sommar. Förarintyg är ett krav för att kunna ta seglarintyg 2 nästa sommar.
 

XSS samarbetspartners:

Ica Supermarket Hönö

Öckerö Bil & Båtlack AB

 

Vadbinderiet.jpg

Idrottens Bingo

Postadress:
De Tio Öarnas SS - Segling
C/o Per-Anders Liljedahl, Hamnvägen 41
47541 Hönö

Besöksadress:
Tångenvägen
47542 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@xss.se

Se all info