Hoppa till sidans innehåll
Foto: Yngve Ringius

Årsrapport Kölbåtssektionen 2014


Kappseglingssektionen har under säsongen genomfört nio av 12 planerade tisdagsseglingar.

Totalt har 26 olika båtar deltagit i seglingarna med som mest 16 startande i en segling; en liten nedgång från föregående år. Snittet i seglingarna har legat på 13 båtar.

Säsongen har bjudit på varierande vindar. En segling blev tvungen att avbrytas då vinden dog ut fullständigt och ingen av de 10 startande båtarna lyckades fullborda banan. En annan segling startades inte, också på grund av total frånvaro av vind, och reservdagen samma vecka blåste bort på grund av för mycket vind.

Ytterligare en segling, i augusti, annullerades då både tisdagen och torsdagen bjöd på vindar över 12 m/s.

 

De fyra första båtarna får ta emot pris enligt resultatlistan på   www.holmstrom.ws/XSS2014/xss2014.htm.

 Prisutdelning görs på årsmötet.

 

Vi delar även ut pris för båt med flest vunna starter som i år går till CB 66:an Green Dragon med fem vunna starter.

 

First 35 Tune Up april 2014

 

Sista helgen i april  anordnade vi även i år på begäran från våra First 35-ägare en tune-up-helg med cateringluncher i klubbstugan. Med Ulfs snipa som startfartyg körde vi ett antal korta race så att seglarna fick värma upp inför säsongens seglingar. Liksom förra året var First 35-seglarna mycket nöjda med arrangemanget.

 

Bart's Bash

Den 21 september var XSS, tillsammans med Cape Crow Yacht Club, arrangör av Bart's Bash som skall vara världens största segeltävling och som arrangeras över hela världen under 24 timmar till minne av Andrew "Bart" Simpson. Andrew förolyckades tragiskt när han föll överbord från det svenska tävlingslaget Artemis Racings katamaran under träning inför det 34:e Americas Cup utanför San Francisco.

Bart's Bash är en välgörenhetssegling för att samla in pengar i en fond till förmån för unga seglare i Andrews namn.

Att Bart's Bash ägde rum under samma dag i hela världen var också ett försök att komma med i Guiness rekordbok som världens största segeltävling.

I friska vindar startade två M32 katamaraner, fem kölbåtar och åtta jollar och seglade olika banor norr om startplatsen vid Caterpillars kontor på Hönö Heden.

Ulf och Yngve assisterade tävlingsledaren Mattias Dahlström vid start och målgång och XSS hade också ett par följebåtar som hjälpte jolleseglarna.

 

Öckerö Shorthanded Race 2014

Initiativet till Öckerö Shorthanded Race togs av Jan-Olof Nilsson för mindre än ett år sedan och redan nu, första året, var 41 båtar anmälda till seglingen. På grund av det hårda vädret under ÖSR-helgen 27-28 september, drygt 20 m/s i byarna på lördagen men lite lugnare på söndagen, föll en del anmälda båtar bort, men ändå var det 30 startande under båda dagarna.

Då ÖSR sammanföll med veckan för hummerpremiären var havet runt våra öar översållat med välen och några båtar hade oturen att fastna i dessa. Den enda skadan detta gjorde var väl en törn på självförtroendet och några missade placeringar i sammandraget.

I övrigt var vi, trots det hårda vädret, förskonade från skador, bortsett från några skörade segel.

Flera seglare uttryckte sin förtjusning över arrangemanget och frågade om dom inte redan nu kunde anmäla sig till nästa års race.

 

Välkommen till en ny fin seglingssäsong 2015 med XSS önskar

 

Kölbåtssektionen 2014

Tommy, Ulf o Yngve

Uppdaterad: 07 JUN 2016 22:54 Skribent: Ulf Holmström

XSS samarbetspartners:

Ica Supermarket Hönö

Öckerö Bil & Båtlack AB

 

Idrottens Bingo

Postadress:
De Tio Öarnas SS - Segling
C/o Per-Anders Liljedahl, Domarevägen 30
47542 Hönö

Besöksadress:
Tångenvägen
47542 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info