Hoppa till sidans innehåll

Tisdagssegling (klubbmästerskap)


XSS bjuder in till Kappsegling!

Det kostar inget att vara med på våra klubbseglingar, men du skall vara medlem i föreningen. Läs mer om hur du blir medlem här.

 

Bor du i närheten av Öckeröarna och har båt? Då kan du vara med på XSS klubbseglingar. Perfekt för att lära dig kappsegla, hålla igång mellan de större regattorna, öva taktik och testa ditt material. Här erbjuds utmanande segling i varierande förhållanden med både vågor, strömmar och vindar som kan bli påtagliga.

Om du inte själv har båt kan du ändå följa seglingarna från land och med lite tur kan du följa med på en båt och provsegla! Funktionärerna har stor rutin och vi har en väl fungerande anläggning.

Vi seglar på tisdagskvällar och vi seglar enligt SRS eller Jaktstart (omvänd SRS). Antingen med start vid Hönö Heden eller vid Björkö hamninlopp. Anmälan sker till seglingsfunktionärerna strax innan start. Handikapp enligt gällande SRS-tabell eller gitigt SRS mätbrev. Mer information om datum, klockslag och vilken hamn vi startar från hittar du här under rubriken "Kappsegling & ÖSR".

  • De 7 bästa delseglingarna av totalt 12 räknas. Fasta banor tillämpas i de flesta fall och banprogram hämtas i klubbstugan.
  • Efter varje segling är du och din besättning välkomna på fika i vårt fina klubbhus alternativt i Björkö Båtklubbs klubbhus i Björkö Hamn!

För mer info gå vidare till "2021" samt "Seglingsföreskrifter mm.". Användning av undanvindssegel eller ej kan väljas innan start i varje delsegling och meddelas till seglingsfunktionärerna innan start.

Tips och idéer om våra Tisdagsseglingar kan mailas till: This is a mailto link 

Du kan också följa oss på Facebook. Du hittar oss här. 

Välkommen!

https://www.sailwave.com/

 

https://www.sailwave.com/

Uppdaterad: 21 AUG 2018 22:19 Skribent: P-A Liljedahl

XSS samarbetspartners:

Ica Supermarket Hönö

Öckerö Bil & Båtlack AB

 

Vadbinderiet.jpg

Idrottens Bingo

Postadress:
De Tio Öarnas SS - Segling
C/o Per-Anders Liljedahl, Hamnvägen 41
47541 Hönö

Besöksadress:
Tångenvägen
47542 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info