Hoppa till sidans innehåll

M32 Cup 12-15 juni 2013


Under fyra dagar i juni fick XSS äran att arrangera en deltävling i M32 Cup. Andra deltävlingar arrangeras av de betydligt större och mer namnkunniga segelsällskapen i Olso, Malmö och Stockholm.

Fem Marström 32-katamaraner deltog i cupen och de rattades bl.a.  av seglingsproffs som Fredrik Lööf, Mattias Rahm och Hans Wallén.

 

Nedan finns bilder som är klickbara och öppnas i större format i nytt fönster.

 

Första dagen förlades seglingarna på Hake Fjord, på den s.k. tippen söder om farleden in till Göteborg, och de efterföljande dagarna seglades det på det betydligt publikvänligare vattnet mellan Hönö, Öckerö och Kalvsund. Många åskådare på Race Village på Berg Propulsions område på Hönö Pinan där det efter seglingarna också bjöds på mat och dryck, även till oss funktionärer.

 

Vindarna varierade mellan så pass kraftiga att M32:orna fick köra revat och utan gennaker och med ibland spektakulära vurpor och labra brisar där båtarna trots allt kom upp i farter runt 20 knop.

 

Sammanlagt 12 XSS:are deltog som funktionärer under tävlingsdagarna och vi citerar tackmailet som vi fick från tävlingsledaren Mattias Dahlström:

 

"Hej Alla

Ett stort tack till er alla i XSS som hjälpte till med M32 seglingarna förra veckan. Jag hade jättekul och tillsammans visade vi seglingsvärlden att det går alldeles utmärkt att arrangera kappsegling med supersnabba katamaraner i trånga utrymmen.

Utan er hjälp hade det varit omöjligt. Teamet på startbåten var perfekt, bojarna kom på rätt plats snabbt och effektivt även när det var svåra förhållanden. Ni ska vara stolta över vad ni har gjort, det förtjänar ni!

Glad Midsommar

Mattias Dahlström
Tävlingsledare
M32 Cup"

 

Uppdaterad: 14 JAN 2018 13:27 Skribent: Ulf Holmström
E-post: This is a mailto link

XSS samarbetspartners:

Ica Supermarket Hönö

Öckerö Bil & Båtlack AB

 

Idrottens Bingo

Postadress:
De Tio Öarnas SS - Segling
C/o Per-Anders Liljedahl, Hamnvägen 41
47541 Hönö

Besöksadress:
Tångenvägen
47542 Hönö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info